Centrum voor Jeugd en Gezin
Over ons | Jeugd- en Gezinsteam

Jeugd- en Gezinsteam

Bij het Centrum voor Jeugd en Gezin kun je ook terecht voor specialistische (jeugd)hulp. Deze hulp wordt geboden door het Jeugd- en Gezinsteam (JGt). In dit team werken deskundigen uit verschillende organisaties samen. Zij bieden ondersteuning als je vragen hebt over, of problemen hebt met opvoeden en opgroeien. Ook jongeren kunnen bij dit team terecht.

Bereikbaarheid

Het JGt is rechtstreeks bereikbaar via het volgende telefoonnummer en e-mailadres.

JGt Nieuwkoop 085 018 07 79
jgtnieuwkoop@jgthollandrijnland.nl

Aanmelden Jeugd- en Gezinsteam

Aanmelden voor het Jeugd- en Gezinsteam kan via de aanmeldwebsite. Houd er rekening mee dat de wachttijden voor specialistische hulp best lang zijn. Na aanmelding nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Samen kijken we naar de mogelijkheden in jouw situatie. 

Bereikbaarheid buiten kantoortijden

In geval van crisis is er ook buiten kantoortijden altijd iemand bereikbaar.

Zo helpen wij jou

Contact

Je kunt op verschillende manieren met het JGt in contact komen:

  • Via de website of telefonisch
  • Via school
  • Via de huisarts
  • Via de jeugdgezondheidszorg bij het CJG
  • Via andere organisaties zoals kinderopvang, sportverenigingen enzovoort.

Samen je vraag bespreken

Met de Jeugd- en Gezinswerker van het JGt bespreek je je vraag. Die medewerker en jij beslissen samen wat de volgende stap is. Mogelijk vraagt de medewerker hierbij advies aan zijn of haar team. Dit gebeurt in overleg met jou. Op die manier krijg je de hulp die nodig is.

Samen een plan maken

Daarna maak je samen een plan. In overleg met jou en het team krijg je een vaste contactpersoon. Zijn er meer hulpverleners nodig, dan is het belangrijk af te spreken wie wat doet. De hulpverleners stemmen dit met jou af. Ook het aanvragen van een Persoonsgebonden Budget (pgb) kan deel uitmaken van het plan.

Samenwerking

Hier zie je met welke organisaties we samenwerken binnen het team.

Eigen kracht

De Jeugd- en Gezinswerkers zijn betrokken en doen wat nodig is. Jouw contactpersoon blijft verbonden, totdat je op eigen kracht weer verder kunt.

Klachten

Heb je een klacht? Het Jeugd- en Gezinsteam Nieuwkoop zal er alles aan doen om samen tot een goede oplossing te komen. De medewerkers van het Jeugd- en Gezinsteam vallen onder Cardea. Je kunt een klacht indienen bij Cardea. Als je op de link klikt, kom je op de webpagina van Cardea. Beschrijf hier je klacht en schrijf erbij dat je klacht over het Jeugd- en Gezinsteam van Nieuwkoop gaat.

De onafhankelijke klachtencommissie die op de website van Cardea genoemd wordt, is ook bedoeld voor klachten over het Jeugd- en Gezinsteam van Nieuwkoop. Als het nodig is kun je hier gebruik van maken.

Cardea geeft de klacht door aan de manager van het Jeugd- en Gezinsteam en de medewerker over wie de klacht gaat. De manager of betrokken medewerker neemt dan zo snel mogelijk contact met je op om af te spreken hoe de klacht afgehandeld kan worden.

Daarnaast kun je met klachten of vragen contact opnemen met een vertrouwenspersoon van Jeugdstem. Deze persoon is niet in dienst van het Jeugd- en Gezinsteam, en dus onafhankelijk.

Klachten over een PGB-besluit of het inschakelen van specialistische hulp kun je indienen bij de gemeente.

Jeugdstem – Vertrouwenspersonen in de jeugdhulp

Als je te maken hebt met jeugdhulp, heb je volgens de Jeugdwet recht op een onafhankelijke vertrouwenspersoon. Dit geldt voor alle (pleeg)kinderen, (pleeg- of groot)ouders en verzorgers. Hiervoor kun je terecht bij Jeugdstem. Ondersteuning door de vertrouwenspersoon van Jeugdstem is gratis. De vertrouwenspersonen van Jeugdstem zijn niet in dienst van gemeenten of het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Wat kan de vertrouwenspersoon voor jou doen?

De vertrouwenspersoon luistert eerst naar jouw verhaal. Soms helpt dat al. De vertrouwenspersoon neemt jouw verhaal altijd serieus. Hij of zij vertelt wat je rechten zijn en geeft advies. Ook kan de vertrouwenspersoon je ondersteunen bij het schrijven van een klachtbrief en bij een gesprek.

Zo bereik je Jeugdstem

Op de website van het Jeugdstem vind je meer informatie en alle contactgegevens. Je kunt ook chatten met een vertrouwenspersoon.

Cursussen & activiteiten

Cursussen & activiteiten | Jeugdhulp

Uitgelicht